Meteen naar de inhoud

Netwerk en sociale contacten

   

  Je lijkt een beetje op de mensen om je heen 

  Sommige mensen hebben hechte contacten met een paar mensen om hen heen, anderen onderhouden contacten met honderden mensen. Deze netwerken hebben invloed op elke ervaringsdeskundige. Het gaat om het persoonlijke netwerk, met vrienden, familie en buren. En het zakelijke netwerk, met collega’s en cliënten. De grootte van het netwerk maakt daarbij niet uit. 

  Je persoonlijk netwerk zijn de mensen uit je privéleven. Omdat je er in bent opgegroeid en/of omdat je het zelf opgezocht hebt, kom je hier de mensen tegen die veel overeenkomsten met je hebben. Ze hebben bijvoorbeeld vaak dezelfde normen en waarden. In een omgeving waar iedereen gericht is op geld en carrière maken, zijn de gesprekken anders dan in een gezin waar klaarstaan voor elkaar en vrijwilligerswerk de belangrijkste waarden zijn. 

  Je zakelijke netwerk zijn de mensen die je ontmoet via je werk. Dat kan ook vrijwilligerswerk zijn. Het zijn collega’s die je goed kent, en met wie je veel te maken hebt. Met sommige collega’s is het lastig samenwerken, met andere heel makkelijk. 

  Collega’s hebben vaak dezelfde interesses, of dezelfde intrinsieke motivatie. Bijvoorbeeld om iets te veranderen in de samenleving, of om andere mensen te helpen. Je kan daardoor een hechte band met hen hebben en soms zijn collega’s gewoon vrienden. 

  Andere verschillen tussen ervaringsdeskundigen

  error: Het lijkt erop dat je dit wilt kopiëren. Meestal doen we niet moeilijk, maar we willen het wel graag weten. Stuur een mailtje met wat je wilt naar info@veerkrachtcentrale.nl