Meteen naar de inhoud

Verschillen tussen ervaringsdeskundigen

Ieder mens is anders

Zelfs bij dezelfde soort ervaringen, dezelfde kreukels en rafelranden, verschillen ervaringsdeskundigen onderling van elkaar. Het is nooit hetzelfde. Natuurlijk niet. Ieder mens is uniek. Sowieso heeft iedereen andere symptomen en klachten, een andere pijnbeleving en een andere manier van daarmee omgaan. Ook je persoonlijkheid kleurt je ervaringen in. Is het glas halfvol of halfleeg? De cultuur waarin je bent gevormd speelt mee, en de mensen om je heen spelen ook een rol. 

Om grip te krijgen op de verschillen tussen ervaringsdeskundigen, kunnen we verschil maken tussen het soort ervaringen waar ze deskundig in zijn, in de deskundigheid die ze hebben opgebouwd, in wie ze zijn als mens en in de invloed van de mensen en omgeving om hen heen. We kunnen inzoomen op de kennis, kunde, inzichten en het begrip dat ze hebben opgedaan. 

Meer informatie over verschillen tussen ervaringsdeskundigen

Netwerk en sociale contacten
Netwerken hebben invloed op elke ervaringsdeskundige. Zowel het persoonlijke netwerk, met vrienden, familie en buren als het zakelijke netwerk, met collega’s en cliënten.
Lees meer