Meteen naar de inhoud

Verschil in vaardigheden

   

  De hard skills die je nodig hebt voor het werk

  Iemand die niet over de vaardigheden beschikt die bij een bepaalde functie horen, zal er nooit goed in kunnen zijn. Deze specifieke vaardigheden heten ‘hard skills’. Het zijn vaardigheden die kunnen worden geleerd en getraind, en die vaak worden beoordeeld aan de hand van tests of examen.  

  Omdat er zoveel verschillende soorten functies zijn voor ervaringsdeskundigen, valt niet voor iedereen vast te stellen welke competenties zij nodig hebben. Als spreker op een groot congres moet je niet bang zijn om te spreken in het openbaar, maar die vaardigheid is niet nodig voor een ervaringsdeskundige die werkt als maatje. Om een autobiografie te schrijven moet je kunnen schrijven, als auteur van een bestseller moet je héél goed kunnen schrijven. De benodigde vaardigheden zijn dus afhankelijk van het werk en de context. 

  Veel uitzoekwerk is er verricht voor ervaringsdeskundigen die werken in de zorg- en welzijnssector. Omdat hier veel professionele ervaringsdeskundigen werken, is er zelfs een beroepscompetentieprofiel dat tot in detail beschrijft wat er van de ervaringsdeskundige verwacht wordt, en welke hard skills er nodig zijn. 

  Andere verschillen tussen ervaringsdeskundigen

  Netwerk en sociale contacten
  Netwerken hebben invloed op elke ervaringsdeskundige. Zowel het persoonlijke netwerk, met vrienden, familie en buren als het zakelijke netwerk, met collega’s en cliënten.
  Lees meer
  error: Het lijkt erop dat je dit wilt kopiëren. Meestal doen we niet moeilijk, maar we willen het wel graag weten. Stuur een mailtje met wat je wilt naar info@veerkrachtcentrale.nl