Week 1 De tijd van een boekenbon is voorbij. Met het project ‘waardering ervaringsdeskundigen’ leggen we de verschillen tussen ervaringsdeskundigen vast en beschrijven we het werk dat ze doen, waarna we kunnen bepalen wat de toegevoegde waarde is.

Op zoek naar de verschillen

We willen zorgen dat er ervaringsdeskundigen ‘gewoon’ betaald worden. Maar wat is ervaringsdeskundigheid waard? De ene ervaringsdeskundige is de andere niet. Verschil in ervaringen, kennis, persoonlijkheid, netwerk en zeker het niveau van ervaringsdeskundigheid bepalen wat je van een ervaringsdeskundige kan verwachten. 

Stel: je bent een ambtenaar en je wilt met ervaringsdeskundigen praten over #inclusie. Ik vind het belangrijk dat je dan weet naar wát voor ervaringsdeskundige je zoekt. 

  1. 🅰 Iedere ervaringsdeskundige in een rolstoel kan je vertellen over de drempels op de weg. Dat hebben ze 𝐄𝐑𝐕𝐀𝐑𝐄𝐍. 
  2. 🅱 Sommige mensen kunnen met afstand naar hun ervaringen kijken. Jezelf zo leren 𝐊𝐄𝐍𝐍𝐄𝐍 zorgt vaak dat je minder vanuit emoties en meer vanuit oplossingen kan denken. 
  3. 🅲 De ervaringsdeskundigen die ook nog veel informatie opzoeken en praten met lotgenoten, 𝐖𝐄𝐓𝐄𝐍 hoe hun eigen ervaringen zich verhouden tot die van anderen. Daardoor kunnen zij andere mensen met een beperking vertegenwoordigen. 
  4. 🅳 Voor een echt deskundig advies moet je bij een expert zijn. Iemand met inhoudelijke kennis, een analytische blik en adviesvaardigheden. Ervaringsdeskundigen die die vaardigheden in 𝐊𝐔𝐍𝐍𝐄𝐍 zetten, kosten hetzelfde als de adviseurs die de gemeente voor andere opdrachten inhuurt. 

Ben je ervaringsdeskundige en wil je meepraten over deze termen? Of meehelpen met het waarderen van ervaringsdeskundigheid? Fijn! Geef jezelf op: https://lnkd.in/dx5PREc We zijn het nog aan het opzetten, maar dan zetten we je alvast op de lijst. 

PS. In literatuur wordt vaak een drietrap gebruikt: ervaringen-ervaringskennis-ervaringsdeskundigheid. Het komt redelijk op hetzelfde neer, alleen dan in jargon. 
PS2. Iedereen is ervaringsdeskundig over zijn eigen leven.

Tips, commentaar, nieuwe inzichten?

We horen ze graag. Je kan hieronder een reactie plaatsen (openbaar) of deze mailen.
Tip: Op LinkedIN is de discussie meestal uitgebreider dan hieronder.