Effect van vergoeding op uitkeringen

Voor ervaringsdeskundigen met een uitkering is het vaak moeilijk om een blijk van waardering of een vergoeding te accepteren. Als je een vergoeding doorgeeft, is het vaak niet duidelijk wat voor effect dat gaat hebben. Elke boekenbon die je ontvangt als spreker, kan gekort worden op je uitkering. We horen schrijnende voorbeelden, ook over de grote onduidelijkheid over de regels.

We willen een zwart-wit boek aanleggen. Wat gaat er goed, wat gaat er niet goed? Zijn er gemeenten die goede oplossingen hebben? Meld je ervaringen bij ons online ervaringen verzamelpunt (via deze link of klikken op de foto)

Ervaringen gezocht: Kan jij naast je uitkering een vergoeding ontvangen? Accepteer je een vrijwilligersvergoeding of een boekenbon? Durf je betaald werk te accepteren? 

Slecht voorbeeld

Na 10 jaar GRATIS vrijwilligerswerk te hebben gedaan moet ik nu € 120.769,09 aan mijn gemeente betalen. Ik had een uitkering en informeerde hun niet. Omdat ik geen administratie had kan ik niet aantonen al mijn vrijwillige inzet. 
Kan iemand mij vertellen hoe een dergelijke administratie eruit zou moeten zien? Ook de privacywetgeving AVG is hierbij van toepassing.