Meteen naar de inhoud

Manier van werken

  Manieren om ervaringsdeskundigheid in te zetten

  Van het schrijven van artikelen en blog-posts tot het geven van presentaties en workshops: er zijn t al van mogelijkheden om jouw ervaringsdeskundigheid met de wereld te delen. Maar niet elke manier zal bij jou passen. De eerste keuze die je moet maken, is op welke manier je jouw ervaringsdeskundigheid wilt inzetten.  

  Bij biografisch werken deel je jouw levensverhaal met de wereld. Dit kan anderen inspireren en informeren. Hoe beter je jouw verhaal kan vertellen, met de juiste toon en de juiste voorbeelden, hoe krachtiger het overkomt. 

  Je kennis is je kracht. Bij specialistisch werken gebruik je de kennis die je hebt opgedaan, en bouw je deze kennis steeds verder uit. 

  Als ervaringsdeskundige heb je vaak een uniek perspectief op hoe de zorg en het bredere systeem zijn opgebouwd. Door hier beschouwend over na te denken en te praten, kan je anderen nieuwe inzichten geven. 

  Jezelf in iemand anders herkennen, en omgekeerd, is heel krachtig. Het kan zorgen voor een unieke band. Liefdevolle betrokkenheid is de basis voor een hecht contact.  

  Als je een zichtbare beperking of opvallende eigenschap hebt, valt dat overal op waar je komt. Bij vergaderingen ben je soms letterlijk de belichaming van het onderwerp. Voor andere mensen heb je een voorbeeldfunctie, zelfs zonder dat je er iets voor hoeft te doen. 

  Meer over het inzetten van ervaringsdeskundigheid

  Passende functie voor iedereen

  Passend werk voor iedereen Iedereen kan ervaringsdeskundigheid in een leuke functie inzetten. Betaald en onbetaald, in elk werkveld en elke gewenste soort werk zijn…

  Lees meer