Week 5, opstellen vragenlijst

Week 5 De tijd van een boekenbon is voorbij. Met het project ‘waardering ervaringsdeskundigen’ leggen we de verschillen tussen ervaringsdeskundigen vast en beschrijven we het werk dat ze doen, waarna we kunnen bepalen wat de toegevoegde waarde is.

18 juli 2021, Trudy Jansen

Het draait om het hart

Het leukste deze week was een discussie op LinkedIN. Een gesprek over zielscontact en liefde. Het eindigde in een mooie aanpassing van het competentiemodel van afgelopen week. In het midden komt een hart.

Deze week is 1 grote sprint. Aan de ene kant, moet het model verder uitgewerkt worden om tot een goede vragenlijst te komen. Aan de andere kant, moet de vragenlijst uitgezet worden om te testen. De eerste reacties van mensen uit het projectteam zijn verwerkt, dus het zou moeten lukken om te testen.

Ondertussen gaan de gesprekken door. Over gelijkwaardigheid en samenwerken, over het soort onderzoek en over het verschil tussen kennis en wéten. En over gedragscodes en het profiel van een ervaringsdeskundige. Interessante vraag daarbij:

Moet je in de buurt wonen, om een ervaringsdeskundige buurtbewoner te zijn?

Gas terug

Voor mijzelf is het heerlijk om zoveel tijd bezig te kunnen zijn met de inhoud. Praten, nadenken, uitwerken, navragen, verwerken en verder denken. Langzaam begin ik te dromen over een profiel dat we op kunnen stellen. Misschien gaat het lukken om alle soorten ervaringsdeskundigen en ervaringsdeskundigheid te beschrijven.

En toch. Na de boost van al het enthousiasme in het begin, begon ik vorige week te merken dat ik dat tempo niet lang meer vol kon houden. Gelukkig komt de vakantieperiode er aan, dan lijkt iedereen rustiger aan te doen.

Tips, commentaar, nieuwe inzichten?

We horen ze graag. Je kan hieronder een reactie plaatsen (openbaar) of deze mailen.
Tip: Op LinkedIN is de discussie meestal uitgebreider dan hieronder.