Week 12, succes met de vragenlijst

Ingevulde vragenlijsten 1️⃣ 9️⃣ 1️⃣
Organisaties 6️⃣

De eerste dag dat de vragenlijst online stond, ging het als een speer. 191 vragenlijsten zijn inmiddels ingevuld. Bovendien komt Kristin om in de afspraken met organisaties die mee willen werken. 
Reden voor een juich-stemming!
Je vragenlijst bijwerken?
Bij de 191 ingevulde vragenlijsten, tellen we ook de antwoorden mee van de ervaringsdeskundigen die al heel vroeg een vragenlijst hebben ingevuld. Sindsdien is de lijst aan de hand van jullie feedback flink aangepast. We gaan de antwoorden opschonen, maar het is beter als je zelf de nieuwe vragen beantwoord. Je kan gewoon opnieuw inloggen. 
Kloppen jouw antwoorden nog? 
Naar de vragenlijst
Ervaringsdeskundige met een missie
Een tipje van de sluier. Uit de vragenlijsten blijkt dat veel ervaringsdeskundigen zich op allerlei manieren tegelijkertijd inzetten. We kijken niet meer op van de mensen die zowel een boek geschreven hebben, als lezingen, trainingen en coaching geven. Dat alles rond het thema waarvan ze weten dat het meer aandacht nodig heeft, omdat ze zelf tegen zoveel problemen zijn aangelopen. ‘Mensen met een missie’ tegen. 
Een mooie manier om je eigen ervaringen in te zetten om anderen te helpen.
Visie van organisaties
Organisaties die meewerken aan dit onderzoek, beschrijven hun visie op ervaringsdeskundigheid en de manier waarop ze dat inzetten. Er komen verrassende reacties binnen die laten zien dat er écht veel ervaringsdeskundigen zijn die zich inzetten voor een betere zorg en samenleving. Zo zijn bij Care4Neo 120 vrijwilligers actief.De visie en gegevens van de organisaties publiceren we op de website. Lees meer over PMDD Nederland, Contactgroep Marfan, stichting Borderline, Hartwerkt en de VvED. 
Organisaties
UWV en vrijwilligersvergoeding
Vorige week schreef ik over onze vrijwilligster in spé die uit aan het zoeken is wat een vrijwilligersvergoeding met haar uitkering doet. Ze is er nog steeds niet uit. Binnen ons project beantwoordt UWV-er Joep Vesters vragen over dit onderwerp. Eén van zijn reacties aan Marja: “Op de “participatieladder” (ik vervloek dat ding) is vrijwilligerswerk een opstap naar betaald werk, Dus los van herkeuren zal zowel gemeente- als UWV-vervolggesprekken inzetten op betaald werk. Met een “handicap” zal vrijwilligerswerk eerder gezien worden als voor nu het hoogst haalbare. Al met al een enorme regelgeving en onzekerheid voor iets wat meer toegankelijkheid zou moeten geven.Kom je er zelf ook niet uit? 
Vraag het aan Joep
Wil je ons helpen?
Komende weken zoeken we vooral hulp bij het verwerken van de vragenlijsten. Ook extra hulp voor de Social Media en/of website zou fijn zijn. Wil je meer doen voor dit project? Graag. Je kan het beste contact met ons opnemen. Bijvoorbeeld door te mailen