Meteen naar de inhoud

Voordelen van betaling

  Gelijkwaardigheid vergroot de kwaliteit

  Het beeld dat ervaringsdeskundigen alleen vrijwillig werken, is achterhaald. Natuurlijk: soms werken ervaringsdeskundigen wel gratis, maar alleen als de mensen om hen heen dat ook doen. Alleen al vanuit rechtvaardigheid is het logisch om iedereen te betalen, of niemand. 

  Door voor het werk van ervaringsdeskundigen te betalen ontstaat een gelijkwaardig speelveld, en verbetert bovendien de kwaliteit. 

  Onbewust speelt het idee dat alles wat gratis is, niks waard kan zijn.  Door te betalen voor hun kennis en expertise, worden ervaringsdeskundigen serieuzer genomen. Gemeenten die gratis advies krijgen van een ervaringsdeskundige, leggen dat bijvoorbeeld makkelijker naast zich neer dan wanneer ze er voor betaald hebben. 

  De betaling geeft meer mogelijkheden bij werving en selectie. Het kan gebruikt worden voor scholing en ontwikkeling, waardoor de kwaliteit toeneemt en ervaringsdeskundigen gemotiveerder zijn. Het zorgt ook voor meer diversiteit, bijvoorbeeld omdat mensen met een baan daardoor onbetaald verlof in kunnen kopen. 

  Door afspraken te maken over het werk, wordt duidelijker welke inbreng de ervaringsdeskundige kan leveren en op wat voor niveau. Het voorkomt verkeerde verwachtingen. 

  Betalen is geen weggegooid geld. Het vergroot juist de waarde

  Meer over de waarde van ervaringsdeskundigheid

  Marktwaarde vergelijken

  Een grove indeling van de waarde van enkele functies en taken van ervaringsdeskundigen. Dit is alleen bedoeld om het principe te verduidelijken.Het gaat om…

  Lees meer
  Bestemming inkomsten
  Bij ervaringsdeskundigen die werken via patiëntenorganisaties, ontvangt de organisatie meestal de betaling. Het is goed besteed geld.
  Lees meer
  Factoren die de kostprijs bepalen
  De waarde van het werk van ervaringsdeskundigen is niet meer of minder dan van vergelijkbare soorten werk zonder inzet van ervaringsdeskundigheid. De marktconforme waarde…
  Lees meer
  error: Het lijkt erop dat je dit wilt kopiëren. Meestal doen we niet moeilijk, maar we willen het wel graag weten. Stuur een mailtje met wat je wilt naar info@veerkrachtcentrale.nl