Meteen naar de inhoud

Stichting JIJ 

  Stichting JIJ is een vrijwilligersorganisatie uit Rotterdam die ervaringsdeskundige hulp inzet voor mensen met een eetstoornis en hun naasten. Dit doet de stichting via diverse wegen: via individuele begeleidingstrajecten, zelfhulpgroepen, herstelgerichte trainingen en workshops, voedingsadvies, het openstellen van een inloophuis met ontspannende activiteiten en kookactiviteiten, en het geven van informatie, advies & voorlichting. 

  Doel

  Het belangrijkste doel van Stichting JIJ is het dagelijks functioneren van mensen met eetproblematiek en hun naasten verbeteren. De stichting is er voor iedereen, maar is vooral van waarde gebleken voor mensen die door de reguliere hulp (nog) niet voldoende bereikt of geholpen worden.  

  Manier van inzetten ervaringsdeskundigheid

  De ervaringsdeskundigen van Stichting JIJ worden breed ingezet, bijvoorbeeld als inloopbegeleiders binnen het inloophuis of als begeleiders van zelfhulpgroepen. Daarnaast verzorgen zij individuele begeleidingstrajecten, organiseren diverse activiteiten in ons inloophuis, koken en eten samen met de cliënten en staan mensen te woord die (vrijblijvend) advies of informatie vragen. 

  Visie op ervaringsdeskundigheid

  De ervaringsdeskundige vrijwilligers die bij Stichting JIJ worden ingezet, zijn zorgvuldig geworven, gescreend en volgen allen een verplicht trainingstraject bij Stichting JIJ. Gedurende het trainingstraject wordt de ervaringsdeskundige vrijwilliger ingezet als aspirant zodat hij/zij op een veilige en verantwoorde wijze kan kennismaken met het werk. 

  De belangrijkste reden dat Stichting JIJ kiest voor ervaringsdeskundige hulp, is dat deze hulp vaak als laagdrempelig ervaren wordt; de (h)erkenning maakt de hulp toegankelijker. Bovendien geloven wij dat een doorleefd herstelproces een mooie basis kan zijn voor groot vermogen tot het ondersteunen van een ander. De kwaliteit van deze ondersteuning moet hierbij wel zorgvuldig gewaarborgd worden, wat wij d.m.v. bovengenoemd trainingstraject weten te realiseren.  

  Spotlight 

  Al ruim 10 jaar zet Stichting JIJ zich met haar geheel eigen visie in voor mensen die te maken hebben met eetproblematiek. Wij zijn er trots op dat onze missie en visie nog steeds zo duidelijk naar voren komt in ons aanbod. Daarnaast is in de praktijk gebleken dat onze vrijwilligers en cliënten ons erg trouw zijn, voor velen zijn wij als een veilige haven gaan voelen. 

  Te benaderen voor… 

  Wij zijn te benaderen voor alles wat met eetproblematiek te maken heeft. Denk hierbij o.a. aan:  informatie, advies, een luisterend oor, voorlichting, ondersteuning, begeleiding of het aanbieden van workshops/ lezingen. 

  Contactpersoon

  Voor algemene informatie kan je terecht op de website van onze stichting: www.stichting-jij.nl. Ook kan je de stichting mailen via: info@stichting-jij.nl. Telefonisch zijn wij bereikbaar via 010-7370847 (informatie, advies, aanmelding) of 010-7370794 (secretariaat).