Reuma Nederland

In Nederland hebben ruim 2 miljoen mensen reuma. Zoveel mensen met chronische pijn, vermoeidheid en fysieke beperkingen. Zoveel mensen die niet kunnen leven zoals ze willen. ReumaNederland accepteert niet dat reuma een rem op ons leven is. We investeren in baanbrekende oplossingen. We vechten voor betere behandelingen. Voor zichtbaarheid en begrip. We zetten reuma op de agenda en schuiven aan in Den Haag. Wij brengen Nederland in beweging en we stoppen pas als iedereen met reuma weer mee kan doen. 

Doel

zie hierboven

Manier van inzetten ervaringsdeskundigheid

Ervaringsdeskundigen zetten zich binnen ReumaNederland op veel verschillende manieren in: advies bij beleid, beoordelen van aanvragen voor wetenschappelijk onderzoek, focusgroepen over reuma-onderwerpen, het geven van gastlessen of interviews. Kijk voor meer informatie op https://reumanederland.nl/help-mee/doe/ [9]

Visie op ervaringsdeskundigheid

Bij het inzetten van ervaringsdeskundigen maken we altijd uitgebreid kennis met de ervaringsdeskundige. Van welk vrijwilligerswerk word je blij? Waar liggen je talenten? Wat geeft jou energie en wat is voor jou een energielek? We vinden het namelijk belangrijk dat het vrijwilligerswerk bij je past en je energie geeft. Daarnaast bieden we ook trainingen en cursussen aan. Want hoe mooi is het als jouw vrijwilligerswerk ook bijdraagt in je eigen(talent)ontwikkeling. 

Spotlight

We zijn er trots op dat zo’n 270 ervaringsdeskundigen zich inzetten voor ReumaNederland. Vanuit intrinsieke motivatie vechten zij samen met ons voor een leven zonder de rem van reuma. En dat is enorm waardevol.

Te benaderen voor…

Heb jij een vorm van reuma en wil je je inzetten voor ReumaNederland? Of ben je een organisatie en wil je ervaringen uitwisselen over ervaringsdeskundigheid? Neem dan contact op met Christa Grootveld (c.grootveld@reumanederland.nl) of Mariska Straube (m.straube@reumanederland.nl).