Meteen naar de inhoud

Passende functie voor iedereen

  Passend werk voor iedereen

  Iedereen kan ervaringsdeskundigheid in een leuke functie inzetten. Betaald en onbetaald, in elk werkveld en elke gewenste soort werk zijn er mogelijkheden. Uit onderzoek is gebleken dat ervaringsdeskundigen samen ruim 700 verschillende functies hebben. Sommige functies lijken op elkaar, andere totaal niet. Vooral binnen de zorg- en welzijnssector lijken de mogelijkheden qua functies eindeloos.

  Er bestaan functies die volledig draaien om het inzetten van ervaringsdeskundigheid. Het testen van toegankelijkheid en de bruikbaarheid van producten bijvoorbeeld. Bij de meeste functies binnen patiënten- en cliëntenorganisaties is het inzetten van ervaringsdeskundigheid een van de belangrijkste aspecten.

  Voor andere functies is het een toegevoegde waarde. Het is een expertise, waardoor je beter kan worden in je werk. In de zorg- en welzijnssector gebeurt dit veel. Naast de professionele afstand die medewerkers moeten houden, geeft ervaringsdeskundigheid aanknopingspunten voor professionele nabijheid. Het kan heel groot, door zelf open te zijn over je eigen aandoening, of heel klein, bijvoorbeeld door een opmerking te maken over een gelezen boek. In feite is het in elk beroep mogelijk om ervaringsdeskundigheid in te zetten. Al is het maar in het contact met collega’s of klanten.

  Zodra het een duidelijke meerwaarde heeft voor je werk, kan je de term ‘ervaringsdeskundige’ gebruiken. Als bijvoeglijk naamwoord zoals in‘ervaringsdeskundige coach’, of achter je naam zoals in ‘coach met ervaringsdeskundigheid’.

  error: Het lijkt erop dat je dit wilt kopiëren. Meestal doen we niet moeilijk, maar we willen het wel graag weten. Stuur een mailtje met wat je wilt naar info@veerkrachtcentrale.nl