Meteen naar de inhoud

Motivatie

   

  Zelf groeien door anderen te helpen

  Als je werkt als ervaringsdeskundige ontvang je erkenning en waardering voor je werk. Ook van jezelf. Het is een geweldig gevoel om te weten dat je een verschil maakt in het leven van anderen en dat jouw inzet wordt gewaardeerd. Het werk doet er toe.

  Veel ervaringsdeskundigen willen voorkomen dat die anderen dezelfde negatieve ervaringen moeten doormaken als ze zelf hebben gehad. Als het lukt om anderen daar bij te helpen, of de samenleving te veranderen, zijn je eigen ervaringen in ieder geval niet voor niets geweest. 

  Het werken als ervaringsdeskundige kan bijdragen aan je eigen herstelproces en persoonlijke ontwikkeling. Je daagt jezelf uit om nieuwe stappen te zetten, en in het contact met anderen krijg je nóg meer inzicht in jezelf. Het kan ook een zinvolle dagbesteding zijn, waarmee je betekenis geeft aan je leven. 

  Ook financieel kan je situatie verbeteren. Het werk kan ook een manier zijn om terug te keren naar de arbeidsmarkt na een periode van ziekte of werkloosheid. En salaris of een vrijwilligersvergoeding zorgen dat je meer geld te besteden hebt. 

  Meer over waardering en beloning