Meteen naar de inhoud

Motivatie van ervaringsdeskundigen

  Zelf groeien door anderen te helpen

  Als je werkt als ervaringsdeskundige ontvang je erkenning en waardering voor je werk. Ook van jezelf. Het is een geweldig gevoel om te weten dat je een verschil maakt in het leven van anderen en dat jouw inzet wordt gewaardeerd. Het werk doet er toe.

  Veel ervaringsdeskundigen willen voorkomen dat die anderen dezelfde negatieve ervaringen moeten doormaken als ze zelf hebben gehad. Als het lukt om anderen daar bij te helpen, of de samenleving te veranderen, zijn je eigen ervaringen in ieder geval niet voor niets geweest.

  Het werken als ervaringsdeskundige kan bijdragen aan je eigen herstelproces en persoonlijke ontwikkeling. Je daagt jezelf uit om nieuwe stappen te zetten, en in het contact met anderen krijg je nóg meer inzicht in jezelf. Het kan ook een zinvolle dagbesteding zijn, waarmee je betekenis geeft aan je leven.

  Ook financieel kan je situatie verbeteren. Het werk kan ook een manier zijn om terug te keren naar de arbeidsmarkt na een periode van ziekte of werkloosheid. En salaris of een vrijwilligersvergoeding zorgen dat je meer geld te besteden hebt.

  Meer over waardering ervaringsdeskundigen

  Bestemming inkomsten
  Bij ervaringsdeskundigen die werken via patiëntenorganisaties, ontvangt de organisatie meestal de betaling. Het is goed besteed geld.
  Lees meer
  Factoren die de kostprijs bepalen
  De waarde van het werk van ervaringsdeskundigen is niet meer of minder dan van vergelijkbare soorten werk zonder inzet van ervaringsdeskundigheid. De marktconforme waarde…
  Lees meer
  Marktwaarde vergelijken

  Een grove indeling van de waarde van enkele functies en taken van ervaringsdeskundigen. Dit is alleen bedoeld om het principe te verduidelijken.Het gaat om…

  Lees meer