Me mam

Stichting Me Mam is een ervaringscentrum voor moeders met psychische problematiek tijdens de zwangerschap of na de bevalling.

Doel

Het doel van Me Mam is om moeders met psychische problematiek beter te ondersteunen door ze van informatie te voorzien en een luisterend oor te bieden.

Manier van inzetten ervaringsdeskundigheid

Me Mam is een organisatie die geheel opgezet is en gerund wordt door ervaringsdeskundigen. Wij zetten onze ervaringskennis in om deze moeders vooruit te helpen in hun herstelproces. Vaak is de erkenning voor wat ze meegemaakt hebben of momenteel nog steeds ervaren al helpend. Daarnaast herkennen ze bij elkaar dezelfde symptomen en problemen waar ze op verschillende vlakken tegenaan lopen.

Visie op ervaringsdeskundigheid

Onze visie is dat ervaringskennis andere kennis is dan de bestaande kennis uit de reguliere zorg. Het ligt dichter bij de ervaring van de moeders, en herkennen zichzelf daar in.

Spotlight

Graag willen we onze peer-support bijeenkomsten onder de aandacht brengen. Elke maand is er een live bijeenkomst in Rotterdam, zodat moeders elkaar kunnen treffen. Hopelijk kunnen we de inhoud van deze bijeenkomsten volgend jaar over Nederland uitrollen, zodat meer moeders hier aan mee kunnen doen.
Daarnaast is er een documentaire beschikbaar over stigmatisering van moeders met psychische klachten.
Zowel de link naar de pagina over peer-support als de documentaire staan op https://path-perinatal.eu/nl

Te benaderen voor…

Moeders kunnen zich inschrijven voor de bijeenkomsten in Rotterdam via
https://www.memam.nl/peer-support

Contactpersoon

Wij zijn bereikbaar via info@memam.nl.