Meteen naar de inhoud

Marktconform betalen voor ervaringsdeskundigen

   Gelijke monniken, gelijke kappen

  Niet iedere ervaringsdeskundige doet hetzelfde werk. En dus hoeft ook niet iedereen dezelfde beloning te krijgen. Het principe is dat het werk van de ervaringsdeskundige op dezelfde manier beloond dient te worden als vergelijkbaar werk. 

  Voor meedoen aan een enquête is een boekenbon oké, maar als de buurvrouw advies vraagt is dat gratis. Een mantelzorger doet werk gratis waar een hulpverlener voor betaald zou worden. Een directeur verdient meer dan een schoonmaker. Een ervaringsdeskundig maatje verdient minder dan een ervaringsdeskundige beleidsmedewerker. 

  Kortom: het bepalen van de waarde kan door het werk te vergelijken met functies en rollen die er op lijken. Voor beroepen bestaan hiervoor websites met salarisindicaties. 

  Meer over de waarde van ervaringsdeskundigheid

  Bestemming inkomsten
  Bij ervaringsdeskundigen die werken via patiëntenorganisaties, ontvangt de organisatie meestal de betaling. Het is goed besteed geld.
  Lees meer
  Factoren die de kostprijs bepalen
  De waarde van het werk van ervaringsdeskundigen is niet meer of minder dan van vergelijkbare soorten werk zonder inzet van ervaringsdeskundigheid. De marktconforme waarde…
  Lees meer
  Marktwaarde vergelijken

  Een grove indeling van de waarde van enkele functies en taken van ervaringsdeskundigen. Dit is alleen bedoeld om het principe te verduidelijken.Het gaat om…

  Lees meer