Meteen naar de inhoud

Ervaringskunde

  Je kan meer dan je weet

  Ieder van ons houdt zich dagelijks bezig met activiteiten waar bepaalde vaardigheden voor nodig zijn. Naarmate we meer tijd besteden aan bepaalde activiteiten, krijgen we meer ervaring in die vaardigheden. 

  Tijdens de uitdagingen in het leven, groeit zo de deskundigheid om daar mee om te gaan. De leefregels en handelingen die bij een lichamelijke aandoening horen, worden een automatisme. Je ontwikkelt bijvoorbeeld een tweede natuur in het vinden van hellingbanen waar je met je rolstoel op kan. Je leert omgaan met starende blikken, en beseft dat het meer over de ander zegt dan over jou. 

  Tijdens het zoeken van de weg door de bureaucratie, worden mensen steeds mondiger. Ze leren opkomen voor zichzelf, en kunnen daardoor ook voor anderen opkomen. 

  Ook het vragen en accepteren van hulp is een vaardigheid. Het vraagt oefening om dat vanuit autonomie te doen, en zelf te bepalen hoe en wanneer je die hulp wilt. Andersom is ook het aanbieden van hulp iets dat je kan leren. 

  Meer over ervaringsdeskundigheid

  Bronnen van ervaring
  Tijdens de ups en downs van je leven, leer je om te gaan met de kreukels en rafelranden die daar bij horen. Het vormt…
  Lees meer
  Ervaringskennis
  De levenslessen die je aan anderen uit kan leggen, bestaan uit kennis. Ervaringskennis bestaat uit de feiten die je kent, en het antwoord op…
  Lees meer
  error: Het lijkt erop dat je dit wilt kopiëren. Meestal doen we niet moeilijk, maar we willen het wel graag weten. Stuur een mailtje met wat je wilt naar info@veerkrachtcentrale.nl