Meteen naar de inhoud

Ervaringsinzicht

  Levenswijsheid komt met ervaring

  Al je ervaringen dragen bij aan persoonlijke groei. Je leert jezelf steeds beter kennen, en daardoor kan je steeds beter jezelf zijn. Dit proces hoort bij het ouder worden, maar gaat extra snel bij mensen die veel meemaken in hun leven. 

  De inzichten dragen bij aan je zelfkennis. Je krijgt steeds meer zelfkennis. Je leert wat je krachtbronnen zijn, en waar energie weglekt. Je leert je motivatie kennen, en je herkent je valkuilen eerder. 

  Zeker als je met tegenslagen te maken krijgt, leer je die gaandeweg ook relativeren. Je zal moeten accepteren dat onzekerheid en tegenslag bij het leven horen, en dat je de veerkracht hebt om daar mee om te gaan. 

  Wetende hoe zwaar het is, zal je empathie en compassie krijgen voor anderen, en misschien ook wel voor jezelf. Mensen omschrijven het vaak eenvoudiger: liefde.  

  Doordat je steeds beter weet wat je wilt, kan je je leven zin en betekenis geven. Het is een vorm van spiritualiteit, waarbij je jezelf écht leert kennen. Dat diepe innerlijke weten vormt een kompas is in je verdere leven. Ook mét de kreukels en rafelranden van het leven.

  Alles bij elkaar bestaat het inzicht uit een diep innerlijk weten. De wijsheid, die komt met de jaren. Door ervaring. 

  Ervaringsinzicht komt door persoonlijke groei

  Meer over ervaringsdeskundigheid

  Bronnen van ervaring
  Tijdens de ups en downs van je leven, leer je om te gaan met de kreukels en rafelranden die daar bij horen. Het vormt…
  Lees meer
  Ervaringskennis
  De levenslessen die je aan anderen uit kan leggen, bestaan uit kennis. Ervaringskennis bestaat uit de feiten die je kent, en het antwoord op…
  Lees meer
  Ervaringskunde
  Ervaringskunde: naarmate we meer tijd besteden aan bepaalde activiteiten, krijgen we meer ervaring in die vaardigheden. 
  Lees meer