Meteen naar de inhoud

Bronnen van ervaring

  Ervaring met kreukels en de rafelranden van het leven

  Je leert elke dag wel iets nieuws. Soms grote dingen, maar de meeste dagen zal je niet verder komen dan wat kleine praktische informatie. Die informatie is vooral voor jezelf interessant. 

  Je leert ook tijdens de uitdagingen van het leven. Tijdens de ups en downs van je leven, leer je om te gaan met de kreukels en rafelranden die daar bij horen. Het vormt een belangrijke bron voor je levenslessen. 

  Levenslessen gaan over het omgaan met ziekte, beperking of een specifieke kwetsbaarheid. 

  Je kan leren van de omstandigheden waarin je bent opgegroeid, en de mogelijkheden die je hebt om te leven met jouw ziekte of jouw uitdagingen in het leven. 

  Gebeurtenissen kunnen heel leerzaam zijn, ook als het in eerste instantie alleen negatief is of een trauma vormt.  

  Dingen gebeuren nooit alleen. Er zijn grote en kleine bijkomstigheden die een rol spelen, of je kan meerdere ziektes hebben. 

  Als een familielid of naaste met grote uitdagingen te maken krijgt, levert dat een dubbele ervaringsdeskundigheid op. Als naaste vang je problemen op én deal je met de situatie. Deze ervaringsdeskundigen zien van dichtbij hoe het is om zo’n uitdaging mee te maken. Bovendien leren ze door eigen ervaringen de specifieke ‘familie-ervaringsdeskundigheid’. 

  Meer over ervaringsdeskundigheid

  Ervaringskunde
  Ervaringskunde: naarmate we meer tijd besteden aan bepaalde activiteiten, krijgen we meer ervaring in die vaardigheden. 
  Lees meer
  Ervaringskennis
  De levenslessen die je aan anderen uit kan leggen, bestaan uit kennis. Ervaringskennis bestaat uit de feiten die je kent, en het antwoord op…
  Lees meer