Meteen naar de inhoud

Bestemming inkomsten

  Vergoeding aan cliëntenorganisatie

  Bij ervaringsdeskundigen die werken via patiëntenorganisaties, ontvangt de organisatie de betaling. Het zijn professioneel werkende organisaties waar de ervaringsdeskundige kennis en begeleiding kan halen bij betaalde en onbetaalde collega-experts. Zij gebruiken de vergoeding om de kwaliteit en continuïteit van het werk te waarborgen.

  Een deel van het geld is bestemd voor begeleiding en scholing van de ervaringsdeskundige die voor of via hen werken. Deze vrijwilligers kunnen daardoor deelnemen aan heel gerichte cursussen, zoals bijvoorbeeld een cursus van de gespecialiseerde academie van PGO-Support, waar alle cursussen bestemd zijn voor de actieve leden van patiënten- en cliëntenorganisaties. 

  Om de continuïteit te kunnen garanderen zijn organisaties vaak continue op zoek naar nieuwe ervaringsdeskundigen. Ze werven mensen voor werkgroepen, en uit die werkgroepen komen nieuwe inhoudelijk deskundigen voort. De werkgroepen krijgen organisatorische ondersteuning, en vaak ook inhoudelijk en procesmatig. 

  Om collectieve ervaringskennis actueel te houden, verzamelen cliëntenorganisaties informatie onder hun achterban. Vaak is er een jaarlijks onderzoek, zodat ontwikkelingen gevolgd kunnen worden. Ze houden ook nieuwe ontwikkelingen en wetenschappelijke literatuur bij. 

  Om expertise uit te dragen en samen te werken met anderen, nemen organisaties deel aan netwerken. Het kunnen netwerken met ervaringsdeskundigen zijn, of met professionals. Soms lokaal, soms landelijk. 

  Kostprijs draagt bij aan kwaliteit

  Meer over de waarde van ervaringsdeskundigheid

  Factoren die de kostprijs bepalen
  De waarde van het werk van ervaringsdeskundigen is niet meer of minder dan van vergelijkbare soorten werk zonder inzet van ervaringsdeskundigheid. De marktconforme waarde…
  Lees meer
  Marktwaarde vergelijken

  Een grove indeling van de waarde van enkele functies en taken van ervaringsdeskundigen. Dit is alleen bedoeld om het principe te verduidelijken.Het gaat om…

  Lees meer
  error: Het lijkt erop dat je dit wilt kopiëren. Meestal doen we niet moeilijk, maar we willen het wel graag weten. Stuur een mailtje met wat je wilt naar info@veerkrachtcentrale.nl