Meteen naar de inhoud

Stichting Armoedefonds

  Stichting Armoedefonds zet zich in om armoede in Nederland te bestrijden en de gevolgen van armoede te verzachten. Dit doen we door lokale hulporganisaties te ondersteunen.

  Doel

  Ons doel is het bestrijden van armoede en het verzachten van de gevolgen van armoede in Nederland.

  Manier van inzetten ervaringsdeskundigheid

  We hebben contacten met ervaringsdeskundigen in ons netwerk om input te krijgen en te sparren.

  Visie op ervaringsdeskundigheid

  Ervaringsdeskundigheid is belangrijk. Ervaringsdeskundigen weten wat er in de praktijk speelt en kunnen vaak duidelijk aangeven waar ze in beleid van overheid tegenaan zijn gelopen.

  Spotlight

  Het Armoedefonds helpt jonge meiden en vrouwen die in armoede leven met menstruatieproducten. Inmiddels hebben we 242 Menstruatieproducten Uitgifte Punten (MUP’s) verspreid over Nederland. De MUP’s zijn bijvoorbeeld scholen, buurthuizen, voedsel- of kledingbanken, minibiebs en weggeefkastjes. Steeds meer mensen komen voor het Armoedefonds in actie en zamelen maandverband en tampons voor ons in. Mensen halen hun toiletkastjes leeg of starten een actie op bij hun werkgever. Dat is geweldig om te zien!

  Te benaderen voor

  Informatie.

  Contactpersoon

  Stichting Armoedefonds, 073-7440181 of info@armoedefonds.nl

  error: Het lijkt erop dat je dit wilt kopiëren. Meestal doen we niet moeilijk, maar we willen het wel graag weten. Stuur een mailtje met wat je wilt naar info@veerkrachtcentrale.nl